Froner Tünde vagyok

festőművész, művészetterapeuta

Saját élményeim vezettek el odáig, hogy ma már ezeken a területeken tevékenykedem. Kerestem magam és az utam, önismereti folyamataim segítségével pedig megtapasztaltam művészetben rejlő energia, élmény és hatás felismerését.

Visszajelzések és biztatások…

Miután mindezen magam átmentem, egyre több oldalról érkeztek a felkérések arra, hogy tanítsam a festést. Én azonban viszonylag sokára vágtam bele: úgy éreztem, az utam nem a technikai tanítás, hanem valami mélyebb és átfogóbb.

Különféle képzések elvégzését követően, végül négy év alatt dolgoztam ki saját módszeremet, a Froner Önismereti élményfestés programot – ezzel nemcsak megalkottam a magam tevékenységi körét, hanem egészen új, egyedi lehetőséget teremtettem a piacon. Más ugyanis művészetterápiás módszereket alkalmazva nem foglalkozik önismereti és fókuszú élményfestéssel.

Képesítéseim:

  • művészetterapeuta
  • tréner
  • life coach

Képesítéseim:

  • művészetterapeuta
  • tréner
  • life coach

Miért fontos mindez az önismereti élményfestéshez?

Tevékenységi területemen nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzek a megfelelő szakmai alapokkal, teljes felelősséget csak így vállalhatok!

Beszéljen most helyettem az, aki már átélte a módszer hatásait:

Anita véleménye az élményfestésről:

Lelkesen készültem és izgatottan érkeztem a Tünde által szervezett élményfestésre. Éreztem, hogy a mellett, hogy művészi oldalam megnyilvánulásának teret engedek, önmagam megismerésében is mélyülhetek ezen az alkalmon. Témám, vágyam már egyértelműen kirajzolódott bennem, mire az ecset a farosthoz ért. Nyugodt voltam és várakozással teli. Kíváncsian szemléltem az ecsetvonások nyomán megjelenő színek és ívek összhatását, s a világot melybe betekintést nyertem. A mélyebb rálátást, a megértést Tünde is nagyban segítette. Jó hangulatban, otthonos melegségben telt az este, melynek végén nagy öröm volt a kész képet kézbe venni. Azóta a kép helye is megvan, a nappalim egy kellemes kis sarkának hangulatát emeli élénk színeivel. Szívből ajánlom Tündét, és kívánom, hogy engedjétek meg magatoknak Ti is ezt a kreatív élményt és a belső utazást, melyből továbbra is töltődhetek, minden egyes alkalommal, amikor a képre tekintetek.

Dóri véleménye az élményfestésről:

Az önismereti élményfestésre úgy érkeztem, hogy csak annyit tudtam, itt bármit lehet festeni, pálcika embereket, színes foltokat, bármit, nincs jó vagy rossz. Ez viszont frusztrációt keltett bennem, hogy mi lesz akkor, ha nem jön semmi, és semmi szépet nem fogok tudni festeni?! A festés előtt Tünde ellátott minket pár instrukcióval és ez segített abban, hogy teljesen átadjam magamat az élménynek és ne idegeskedjek azon, hogy mi lesz. Arra figyeltem, hogy mi jön belülről pl amikor kiválasztottam a színeket, vagy hogy milyen vastagságú ecsettel fessek. Maga a festés egy nagyon felszabadító élmény volt, abból a szempontból hogy teljesen átadtam magamat az alkotásnak és megszűnt körülöttem minden. A legjobb része az volt, amikor ecset nélkül, a saját kezemmel kezdtem el festeni. Ez visszarepített a gyerekkoromba, amikor nyugodt szívvel és boldogan maszatoltuk össze magunkat. Az önismereti élményfestés sokkal több pár színes ecsetvonásnál. Az elkészült kép egy üzenet magadtól magadnak. Amit lehet, hogy elsőnek nem értesz, de Tünde segít rávezetni a megoldásra. Jó érzés a saját festményemet a kezemben tartani, ami attól izgalmas és csodálatos, hogy a valódi jelentését csak én érthetem, így a lelkem legintimebb üzenetét is kirakhatom bárhova, más mást fog bele látni. Ezt az élményt azoknak ajánlom, akik életük egy adott területén elakadtak és nem találják a kérdéseikre a válaszokat. Olyanoknak, akik szeretnék önmagukat jobban megismerni és nyitottak arra, hogy a hagyományos módszerektől eltérően tegyék mindezt.

Te is szeretnél hasonlókat átélni?

Lépj velem kapcsolatba, kérdezz bátran a programokról!